mandag den 19. maj 2014

Sød og varm komedie

Anmeldelse af "Fading Gigolo"(2014), instrueret af John Turturro og med Woody Allen og ja, John Turturro i hovedrollerne.

Trailer: http://m.youtube.com/watch?v=t2epX4tXfic


Murray er i pengenød, og får derfor den glimrende idé, at hans ven Floravante skal forsøge sig som gigolo. På den måde kommer Murray til at fungere, som en noget uortodoks alfons. Floravante viser sig at være dygtig til dette arbejde, men da han møder den smukke, jødiske enke Avigal begynder han at have det svært med livet som gigolo.


Først og fremmest skal det nævnes, hvor dejligt det er at se en komedie i biografen, som ikke er spyttet direkte ud af Hollywood-maskinen. Med det mener jeg, at der her ikke er tale om en overdreven, falden-på-halen-Adam Sandler-komedie, men i stedet en mere sofistikeret og lækker-i-billedet-komedie. Man kommer ikke til at slå sig på lårene over humoren i "Fading Gigolo", men snarere trække lidt forsigtigt på smilebåndet.
Billedet er lækkert, og lyset er behageligt i filmen. Skuespillerne gør det godt, og især Woody Allen står for en charmerende komik i form af hans person og unikke dialekt eller måde at tale på i hvertfald. Plottet virker noget hullet dog, og historien er slet ikke stærk. Filmen er så tæt på at lykkes, men kunne godt have brugt lidt styrke eller måske lidt mere alvor, kombineret med den sødme og charme, som den i særdeleshed allerede mestre.


Jeg giver "Fading Gigolo" 4 ud af 6 stjerner. ****(stjerner)

Xoxo The filmexpert-wannabe

Ingen kommentarer:

Send en kommentar