mandag den 25. november 2013

På tide at McConaughey kom ind i kampen!

Anmeldelse af "Mud"(2013) med Matthew McConaughey i hovedrollen.


I Arkansas sumpområde finder to drenge en mand som gemmer sig på en lille ø. Elli, den ene dreng, fatter hurtigt sympati for manden. Manden er på øen fordi han venter på sin elskede. Ellies forældre skal skilles og derfor er det vigtigt for ham at vide at kærligheden stadig eksisterer. Derfor vælger han at hjælpe manden.



Endelig er Mathew McConauhey at finde i en mere seriøs rolle end vi har været vant til at se ham i, i alt for mange år. Selvfølgelig kan han ikke klare sig igennem hele filmen uden at tage trøjen af(men det er der nok nogle piger som ikke har noget imod), men han spiller sin rolle autentisk og langt fra de mange ligegyldige romantiske komedier, som han var tæt på at blive synonym med. I "Mud" får Elli synsvinkelen. Det gør at et tema som moral kontra loven kommer i spil på elegant vis og tilfører filmen en form for barnlig magi. "Mud" er en smuk film, både i billede, stemning og historie. Samtidig er den dejligt underspillet, hvilket kan være en mangelvare når vi taler Hollywoodfilm. "Mud" er en lækker æstetisk oplevelse hvor skuespillet fra alle sider er i top. Også Renees Witherspoon gør det for en gang skyld godt. Jeg er normalt hverken glad for hende eller McConauhey, men man må bøje sig i støvet for deres præstationer i denne film.



"Mud" er smuk og skuespillerne gør det eminent, men historien kommer kun brudvist ind under huden på én og bliver derfor kun delvist magisk. Derfor får "Mud" 4 ud af 6 stjerner fra mig. ****(yes det var stjerner)

Xoxo The filmexpert-wannabe


2 kommentarer: