torsdag den 5. december 2013

Sofistikeret amerikansk thriller

Anmeldelse af "Prisoners"(2013), instrueret af Denis Villeneuve og med blandt andre Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis og Terrence Howard på rollelisten.


Det er Thanksgiving og de to familier Dover og Birch fejrer den sammen. Midt i hyggen går det op for begge familier at deres to døtre, Anna og Joy, er væk. Der er ikke mange spor at gå efter, bortset fra en autocamper som ligeledes er forsvundet fra villavejen. Kriminalassistent Loki(Gyllenhaal) får lokaliseret autocamperen, men har ikke nok beviser til at fastholde føreren, den småtbegavede Alex Jones. Det stopper dog ikke Keller Dover(Jackman) som starter sin egen efterforskning alene.


"Prisoners" er en suveræn amerikansk thriller og det er ellers sjældent at man ser sådan nogle. Sidst jeg så en var da jeg så "Taken"(2008) og "Prisoners" er langt bedre. I "Prisoners" bliver dramagenren brugt til at vise, hvad der må være forældres værste mareridt, altså det at deres barn forsvinder. Dermed bliver filmen en thriller med drama elementer fremfor en thriller med action elementer, som eksempelvis "Taken" er. 
Alle skuespillerne gør det fremragende. Derudover er stemningen i filmen lavet mørk og dyster ved hjælp af lys og kameravinkler. Det giver et godt indtryk og gør filmen mere sofistikeret end mange andre Hollywoodfilm.
Og når vi taler om sofistikeret så lad mig nævne slutningen(nej, jeg afslører selvfølgelig ikke slutningen!). Den er så gennemført og netop sofistikeret, og det er sjældent at denne form for thrillere formår dette. I det hele taget er det sjældent at amerikanske thrillere ikke mister pusten undervejs. Men det gør "Prisoners" slet ikke. Rigtig god fornøjelse!

Jeg giver "Prisoners" 5 ud af 6 stjerner. *****(stadig stjerner)

Xoxo The filmexpert-wannabeIngen kommentarer:

Send en kommentar