torsdag den 13. marts 2014

En Disneyfilm om en Disneyfilm

Anmeldelse af "Saving Mr. Banks"(2014), med blandt andre Emma Thompson, Tom Hanks og Colin Farrell på rollelisten.



"Saving Mr. Banks" handler om, hvordan Disney fik fat i filmrettighederne til P.L Travers fantastiske bog Mary Poppins. Igennem hele 18 år har Walt Disney forsøgt, at overtale Travers til, at sælge filmrettighederne til ham. Endelig er det lykkedes ham, at overtale den stædige og snerpede englænder til, at komme til Hollywood. Men det skal vise sig, at blive rigtig svært at få Travers til, at give slip på sin elskede Mary Poppins. 



"Saving Mr. Banks" er en total hjertevarm film. Er man til Disney, så vil man også synes om denne film. Den er sød og varm, men heldigvis ikke alt for klistret, hvis I spørger mig. Ja den fremstiller Walt på den allerfineste måde, som en varm og kærlig mand(plus han er spillet af Tom Hanks, som det kan være svært at hade), men samtidig har den en mere alvorlig historie i form af Travers barndom, hvor hun kæmpede med blandede følelser omkring sin far. På den ene side elskede hun ham overalt på jorden, og så op til ham helt uden forbehold. På den anden side svigtede han igen og igen sin familie, og havde et massivt alkoholforbrug. Det er hendes barndom, og hendes syn på sin far, som kom til, at danne grundlag for tilblivelsen af Mary Poppins, og det er netop også derfor, det er så svært for hende at give slip på Mary Poppins. 
På den måde har "Saving Mr. Banks" flere lag i sin historie, og jeg synes især, at tematikken omkring, hvem der egentlig skal 'reddes' er særdeles elegant udført. Jeg kommer straks til, at sammenligne denne film med "Finding Neverland"(2004), med Johnny Depp i hovedrollen. Jeg synes dog "Finding Neverland" havde noget mere finesse og intensitet i billedet. Det var simpelthen en smukkere film at se på.  Alligevel er "Saving Mr. Banks" en dejlig og varm film, som Disney-elskere skal se.


"Saving Mr. Banks" får 4 ud af 6 stjerner. ****(og det var stjerner)

Xoxo The filmexpert-wannabe

Ingen kommentarer:

Send en kommentar