mandag den 21. oktober 2013

Guilty pleasure

Anmeldelse af "White House Down"(2013) med Channing Tatum og Jamie Foxx i hovedrollerne.Politimanden John Cale tager til en jobsamtale om at blive Secret Service i det hvide hus. Han tager sin 11-årlige datter, som er stor fan af præsidenten og politik i det hele taget, med for at gøre hende i bedre humør efter han på det sidste har forsømt hende. Han får ikke jobbet og det skal vise sig at være en dårlig dag at befinde sig i det hvide hus. Netop denne dag finder et angreb mod det hvide hus nemlig sted.


"White House Down" minder utrolig meget om en anden film som havde premiere i Maj 2013, nemlig "Olympus has fallen" og det er ikke helt tilfældigt. Af og til kommer der to film fra Hollywood som er stort set ens og de kommer meget tæt på hinanden tidsmæssigt. Et andet eksempel på dette kunne være "Armageddon" og "Deep Impact" fra 1998 som havde premiere utrolig tæt på hinanden. Ideen med dette er et direkte face-off hvor de to film konkurrerer om at sælge bedst. 
Blandt andet derfor kan man ikke kalde "White House Down" for decideret overraskende. Men det er ikke kun på grund af "Olympus has fallen". "White House Down" er klassisk action med alt, hvad det indebærer. Masser af guns, eksplosioner, ødelæggelse (også når det er unødvendigt), lækre biler, one-liners og jeg kunne blive ved. 
Channing Tatum og Jamie Foxx er gode sammen og filmen byder på lækker letfordøjeligt action. Er man til det vil man også nyde "White House Down". Filmen er ALT for patriotisk på den klistrede måde, men filmen har samtidig en ironisk distance til netop dette så det bløder klart op for det. Der er masser af humor i filmen. Det kan naturligvis let blive for meget, når præsidenten giver den som nørdet komiker iført Jordan-sneakers, briller og kæmpe-gun, men det gør netop at filmen bliver, hvad den egentligt gerne vil. Nemlig at være et total ligegyldig, men letfordøjeligt brag af en action-film. "White House Down" er guilty pleasure(hvilket vil sige en film man ikke burde være stolt af at man sluger råt) når det er bedst.


"White House Down" får 3 ud af 6 stjerner fra mig. ***(=stjerner)

Xoxo The filmexpert-wannabe


Ingen kommentarer:

Send en kommentar